Üşür Bu Çocuk Tartışmalarında Son Durum




Defne 1 aylık, evdeyiz. Ben Defne'nin elini ayağını açıyorum öpüyorum kokluyorum oynuyoruz falan. Biraz temas edelim öğrensin dokunmanın nasıl güzel bir şey olduğunu.

Her gelen "aaa ayağından üşür, çorap giydir, eldivenlerini de tak, bir kat daha çorap, bere, patik..."  Kalorifer kaç derecede yanıyorsa ben şort tişört oturuyorum evde. Bizim bebeğin elleri ayakları buz gibi. Herkes diyor ki bak hala donuyor çocuk.

Sonra eve sigorta şirketinin hemşiresi geldi ve dedi ki " Ay bu ne böyle kaç kat giydirdiniz çocuğu? Bak elleri ayakları buz gibi yanmış bu çocuk" dı rı rı rııınnnn 😁

Bebeklerde eller ve ayaklar termostat görevi gördüğü için meğerse elleri ayakları soğukmuş Defne'nin. Bir daha o evde bana kimse 1 kereden fazla çorabın üstüne patik demedi. Ta ki 1 sene sonraki kışa kadar 🙈

Bir Mayıs günü, Defne 3 aylık, hava fena değil. Ben gömlek üstü hırka giydim yanıma da trençkot aldım. Aynı şekilde Defne'yi de giydirdim. Onun zaten battaniyesi ve bebek arabasının da örtüsü var. Şöyle bir diyalogdu hatırladığım;

"Hasta etceksiniz çocuğu"
"O alışık bişey olmaz"
cık cık cık ve o benim cehaletimi yüzüme vuran bakış falan neyse.😞

Sonra lavaboya gitmem gerekti. Kalktım. Defne bebek arabasında.

Benim gidip gelmem 5 dakika da o Defne, nasıl o hale nasıl geldi hiç bilmiyorum.

Gömleği pantalonun içine sıkıştırmışlar, çoraplar paçaların üstüne çıkmış, hırkanın önü iliklenmiş, battaniye yetmemiş ortada duran şallarla sarılmış. Defne boncuk boncuk suratıma bakıyor

"Anne ne olur beni kurtar havale geçireceğim şimdi" der gibi 

Sonra yine bir gün deniz kenarındayız Defne 4 aylık.

Sürekli giydir çocuğu, giydir aşağı, giydir yukarı...

Hava 40 derece falan hissediliyor ama olsun ben yine de giydireyim çocuğu kurdeşen döksün.😈

Aileyi geçtim, garsonlar, etraftaki teyzeler falan "Giydir! Giydir! Hasta olacak" diye tempo tutuyorlar sanki🤣

Bir denize girdim çıktım hadi bu sefer 5 dakika değil de 15 dakika sonra dönmüştüm.

İnce body, üstünde tişört, bir de sarmışlar çocuğu, kozanın içinde tırtıl sanki.

Ve tahmin edin ne olmuş, ter-le-miş. Çok şaşırtıcı değil mi?

Sonra hasta oldu o gün. 1 ay boyunca sahilde çıplak gezen çocuk o sardıkları gün hasta oldu.

Sonrası 10 gün memeye yapışık uyumadan yaşadık.... Sonra ben lohusalığını atlatamayan deli anne oldum. Ok o da sorun değil de 10 günlük uykusuzluğu hala telafi edememiş olmamın bir açıklaması yok henüz.

Sonra geçtiğimiz kış Defne 9 10 Aylık falan. Yavaş yavaş tutunup kalkmaya başladı

Doktoru dedi ki "İlla çıplak ayak basmasın diyorsanız ince bir çorapla bassın yere ama gelişimi için en iyisi çıplak ayak basması"

"Türk büyük anneleri, teyzeleri bu söylediğinize Hiiç hazır değil doktor" dememiz gerekiyordu, kendimizi anne baba olarak strese sokmamak için. Bizse doğrusunu yapmak istedik. Evde yalnız kaldıysak rahatça uyguladık etrafta birileri varsa ya da biz yokken olan durumlar için deliler gibi çaba sarf etmek gerektiği zamanlarda oldu. Çünkü çocuğumuz için doğrusu neyse o.

Kolay değil o kadar insana dert anlatmak, bunun için tabiri caizse savaş vermek gerekiyor zaman zaman. Bilimsel olarak doğrusu neyse o bizce.

Şimdi buuunncaaa zamandan sonra ne oldu da ben yine üşür bu çocukları bu kadar net dün yaşamış gibi yazıyorum buraya, değil mi?🤔

İnsan hafızası kötü olanı unutmaya meyilli ama biz kadınlar maalesef hafıza konusunda filden sadece bir çıt daha şanslıyız. Unutmuyoruz. Sadece zamanı gelince hatırlamak üzere beynin bir köşesine saklıyoruz işte.

Fil bizden daha şanssız. O rivayetlere göre saklayamıyor da hep hatırlıyor.🐘

Dün akşam kreş çıkışı Defne'yi almaya gittim. Bir kaç gündür aynı saate denk geldiğim bir anneyle öyle ayaküstü "Aaa siz de mi çalışıyorsunuz nerde?" falan filan muhabbeti yaparken bizimki kapıdan göründü.

Defne'nin kreşte bodysi kalmamış o nedenle 2 kat tişört giymişler. Ben de böyle bir şeye gerek olmadığını havaların çok soğuk gitmediğini falan söyledim.

En azından bizim çocuğumuz için böyle yani.

Sonra o az önce konuştuğumuz Tatlı Anne(TA) olsun, bana " Ama çocuklar çok üşüyor" dedi.

Bu böyle olmayacak diyaloğu yazıyorum aşağıya

TA: "Ama çocuklar üşüyor"

Ben: "Üşümelerinin bir sorun yaratacağını düşünmüyorum."

Diğerleri: " Evet biz de hep korkuyoruz üşüyecekler diye ama aslında gerek yok"

Ben: "Nasıl alışırlarsa öyle gider" falan diye hararetli hararetli konuşurken

TA: " Ay gerçi bizimkinin de terleme problemi var" dedi

...

Kısa bir sessizlik oldu🙄



Sevgiler,

eDde's

Popüler Yayınlar