Aylık Gelişimi (1-2-3 Ay)

Zaman çok hızlı geçiyor, bebekler bir anda bebeklikten bıdıklığa evriliyor, bu dönem çok yorucu olduğu için hafızam beni oldukça yanıltıyor.



Geçmez diye düşündüğüm uykusuz geceler geçti, bitmez dediğim gaz sancıları, kolik krizleri ve ataklar bitti ve Defne göz açıp kapayıncaya kadar 2 yaş sendromlarına çat diye ulaşıverdi.


Elimde de ay ay tuttuğum o zor günleri atlatma sebebi olan, her gün bir başka şey öğrendiğinin kanıtı instagramda paylaştığım fotoğraflar ve yazılar kaldı.

Özellikle ilk bir yıl hem annelikle ilgili bir sürü yeni bilgi öğrenildiği için, hem de uyku-beslenme ritüelleri aşırı derecede yorucu olabildiği için, hem de ilk bir yıl bir anda bir yenidoğandan küçük bir insana evrildiği için bebekler unutmamak için en güzeli yazmak.
Ya da işte sağ olsun teknoloji, en azından bu şekilde fotoğraflar ve yorumlarla hem kendimize hem de bebeğimize güzel bir hatıra olarak kalmalı.

Geçenlerde biri yazmıştı instagramda "ben çocuğumun kilo ve boyunu başka anne ve babalar kendilerini kötü hissetmesin kıyaslamasın diye yazmıyorum ve bu soruları cevaplamıyorum" diye. Ne kadar hoş ve ince bir düşünce.

Öbür taraftan da bebeklerimizle ilgilenen doktorlar artık daha bilinçli. Bebekten önce anne babayı eğitmek için sanırım her çocuğun farklı yapıda dünyaya geldiğini, farklı şekilde kilo alıp, uzadıklarını bir çok kez dile getiriyorlar. Farklı zamanlarda emekliyorlar, dönüyorlar, konuşuyorlar. Bu işi bazı ebeveynler bir yarışma haline getiriyor, sanki çocuk daha geç dönse yaşıtlarından bir başarısızlık göstergesiymiş gibi ama böyle bir şey yok aslında. Kaldı ki çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi çocuğun iyi beslenmesine bağlı ama çok çok aşırı beslenip obez olmasına bağlı değil mesela.

O nedenle kilolu bebeği sağlıklı bebekmiş gibi algılamaktan vazgeçmek lazım artık.

Bir de tabi bizim çocukluğumuzda maruz kaldığımız başka bir konu da böylece çözülebilir.

"Bilmem kimin kızı matematikten 95 almış sen niye 90 aldın" cümleleri azalarak tükendi değil mi? Lütfen lütfen lütfen bizim jenerasyonla birlikte çocuklarımıza geçmesin, çocukluğumuzda kalmış olsun artık.

Bunun için de sanırım şimdiden kendimizi eğitmemiz gerekiyor. Kıyas yapmamak konusunda çocuklarımızı büyük bir dertten kurtarabiliriz sonunda 😄

Aşağıda gördüğünüz fotoğraflar ve yazılar benim Defne için instagramda ay ay paylaştıklarımın ilk 3 ay için olan bölümü.

Bu şekilde derleme yapıp 1 yaşına kadar olan bölümleri paylaşacağım throwback thursday niyetine

Belki siz de yeni bir anneyseniz ya da bebeğinizi bekliyorsanız size de fikir verebilir

Sevgiler,






        
 







DEFNE UZUN 0-3 AY





1 Aylık Defne

1. AY




ve anne olarak doğan ben bugün #40günlük olduk 😄

Eskilerin varmış bir bildiği niye anne 40 gün bebekle yalnız bırakılmaz ben artist artist annemi 3.haftada eve gönderdikten sonra anladım...

Yeni anne olmuşlara ya da olacaklara bilgi 3.hafta itibariyle karnı tok gazı çıkmış altı temiz bebek sebepsiz ağlıyorsa bebeği bozduğunuz için değilmiş... Sakın başkalarının karnı aç bu çocuğun sözlerini dinleyip çocuğu süte boğmayın 😀😀😀 çünkü bebeklerin bağırsak hareketi 3. Hafta itibariyle değişiyormuş gazını çıkarmak biraz daha çetrefilli olmayan başlıyormuş baĞzı bebekler bununla baş etmek de zorlanabiliyormuş gaz ilacı bazısında işe yararken bazısında işe yaramıyormuş... Eğer bebeğiniz 3 saatten fazla süredir aralıklı aralıklı ağlıyorsa siz de oturup "bozdum galiba ben bu çocuğu" diyip öbür tarafta ağlamak yerine evde uyuyan babadan ya da aklınız varsa eve göndermediğiniz anneden ya da her kim olursa birinden yardım isteyin 😄😄😄 neyse biz öyle böyle bu süreci atlattık bakalım bundan sonraki günlerde başımıza neler gelecek #eddeslove


2. AY







bugün bu dünya üzerinde tam 2 aydır bir birey olarak bulunuyorum 🚼

En sevdiğim şarkı annemin poposundan uydurduğu ninniler

En sevdiğim uyku pozisyonu babamın bir amuda kalkmadığı tüm pozisyonlar

Annemle babam hariç ilk tanıdığım kişi anneannem

En iyi uyku arkadaşım Özge teyzemin Zeynep'e sevdiremediği Soothie emziğim

İlk doğduğumdan beri kafamı kaldırıyorum şimdi şimdi o renkli çıkır çıkır şeyler ilgimi çekiyor

2 ay = %50 😴 + %10 🍼 + %10 💩+ %30 😭

Yukarıdaki tablo nedeniyle annem kolik diye bir şey diyip duruyor bir de benim için watsappta her yeri bokladım diye grup kurmuş 😀😀



3. AY



bugün #3aylikoldum... annemle babamın evlilik yıl dönümü olması nedeniyle günün anlam ve önemine uygun sarı kalpli elbisemi giydim... iyi ki evlenmisler kutlu mutlu olsun 😍😍😍😍
Bu ayın önemli gelişmeleri
Artık herkesi tanıyorum ve yanıma geldiklerinde onlara gülücük atiyorum
Patili abimi ve diğer patilileri farkediyorum
En sevdiğim oyuncağım zürafa cingiragim
Ona uzanıp sallayıp ses çıkarabiliyorum
Hala annemin söylediği saçma sapan şarkılarla eğleniyorum
Dans etmeyi/ uçmayı çok seviyorum
Agular bugular havada uçuşuyor
Ellerimi keşfettim onları birleştirip ağzıma goturebiliyorum
El gibi parmaklı olan şeyleri de bugün ilk kez farkettim ama henüz onların ne işe yaradığını anlamış değilim onu da yakında kesfederim
Bu ay en favori aksesuarım birden önlüklerim oldu salyalarima hakim olamıyorum da
Ayrica Maalesef sevimli soothielerimi değiştirmek zorundaymışım şu yeşil olanları kullanacakmisim bundan sonra
Annemin de bu ayki en büyük eğlencesi Snapchat
Şimdilik bukadar bizi izlemeye devam edin öptük 😘😘😘》






eDde's





Popüler Yayınlar