Bebekler ve Çocuklar için Şekersiz Reçel




Ek gıdaya başlayanlar ve bebeği kaşığı reddedenler için kahvaltıdaki o doktorların önerdiği bulamaç muhallebiler biraz can sıkıcı olabiliyor.

Bebekler bir süre sonra sıkılabiliyor bulamaç olan şeyleri yemekten. Kaşığı reddediyorlar verdiğiniz şeyleri mıncıklamak, karıştırmak, öğrenmek istiyorlar.

Belki de artık bebeğiniz, neyi, ne kadar yemesi gerektiğine kendi karar vermek istiyordur.


Biz Defne 6 aylıkken işe geri döndüğümde sadece yemekle tanışması değil anne sütü alamadığı zamanlarda beslenmesi de gerekiyordu. Bu nedenle Defne kendi kendini beslemeyi öğrenene kadar gündüzleri kahvaltıdaki muhallebisi, çorbası, yoğurdu hep kaşıkla yedirildi. Akşamları eve gittiğimizde bizimle birlikte akşam yemeğinde ona buharda sebzeler haşladık ve önüne koyduk.

8. ayda hayatımıza yavaş yavaş giren yumurta sarısıyla birlikte Defne'ye pankek yapmaya başladık sabahları. Daha önce size bir kaç tane pankek tarifi vermiştim blogda. Eddes Mutfakta sayfasından tariflere ulaşabilirsiniz.











Pankekle birlikte Defne'ye lor ve reçel de veriyordum ama bu reçel bildiğimiz meyveyi şekerde bırak kaynat usulü değil

Yapımı çok kolay olan bu reçel için tek yapmanız gereken 1 avuç kuru üzüm ve3-5  kuru kayısıyı suda haşlamak ve daha sonra blenderdan geçirip kavanoza koymak.

Haftalık olarak hazırlıyorduk ve pazar günleri, biraz da pekmez ekleyip pankekine sürüyorduk kendi kendine yiyordu bu şekilde pankeklerini.



Popüler Yayınlar