2 Yaş için Hediye Önerileri


Yine bir hediye önerisi yazısı ile karşınızdayım. 

Malumunuz 18 Şubat 2018 itibariyle bu dünya da tamı tamına 2 senesini dolu dolu yaşamış her şeyi yapabileceğini zanneden ve uyumayı rafa kaldırıp kaldırmamakta çok kararsız bir okul öncesi çocuğuna annelik yapmaya başladım (okul öncesini ben demiyorum baby center diyor bknz: Preschooler)

Ben ve Babası Defne'ye oyuncak ve çok pahalı hediyeler almaya karşıyız. Hem prensip olarak hem de anneanneler dedeler büyük teyzeler nineler, teyzeler bu günler için var. 

Madem bizim koyduğumuz kurallar her türlü bozulacak bari yine bizim belirlediğimiz çerçevede bozulsun değil mi?


Siz de 2 Yaş grubu için hediye arayışı içindeyseniz önerilerimi aşağıda bulabilirsiniz.


Büyülü Yatak ve Bebek


Anneannem Defne'ye IKEA'nın bebek yatağından almış. "E bunun büyüsü nerede?" diye soracak olursanız fotoğraftaki detaylara dikkat etmenizi rica edeceğim. 
Defne için pike ve nevresim takımı işlemiş yatağın boyuna uygun.

Bir yatak bir yastık yorgan bir de yine yatağa uygun yazlık nevresim takımı. Görünce vuruldum. Defne'de hemen zaten önce bebeklerini yatırdı. Sonra bebeklerini kıskandı bir kendi yatmak için denedi olmadı. yalnız çok sağlam değil Defne'yi taşımaz diye düşünüyorum :)


Babaannesi de sözleşmişler gibi Defne'ye bir bebek örmüş. Bebeğin kendisini de instagramda paylaşacağım. Baya detay var. 

Çok net hatırlamasam da annem söyleyince anımsar gibi oldum. Ben küçükken IKEA yoktu anneannem ve dedem karyolayı kendileri yapıp boyamışlardı. Gelirdi öyle ellerinden. Hesap sordum tabi hemen "Nerede? Saklamadın di mi?" diye. Kırmışız :( 

Umarım çıldırıp Defne zarar vermesin diye kaldırmam ortadan bu ince işçilik olan oyuncakları. 

Aileyi birleştiren Legolar




Çocuk bildiğin lego profesörü olmuş da haberimiz yokmuş. Eh tabi kreşte sürekli envai çeşidi ile muhattap olduğu için alışık. Ama bize iyi geldi.

Legoların boyları hala yaştan dolayı büyük ama bunların araba yapmak için tekerlekleri falan var. Defne'nin ufak çapta bir şehir kurduğunu görünce Emre'de hemen hevesle oturuyor yanına ikisi birlikte oynuyorlar. Zaten Lego dediğin de büyülü bir şey bütün aileye ve her yaş grubuna hitap ediyor bence. 

Bu arada sırt çantası gibi olduğu için tatile falan giderken ya da misafirliğe sırtına takıp taşıyabiliriz. 

Yeni Favorisi Alışveriş Arabaları (Gerçek)


Buna da bayıldık. Bu benim aklıma gelmezdi mesela. 
Buna benzer için de plastik oyuncakların da olduğu minyatür pazar arabaları da var ama bu oldukça orjinal olmuş.
Şimdi bizim onu oturttuğumuz gibi bebeğini oturtup alışverişe çıkıyor evin için de. 
Aklımda süper oyunlar var evde oynamalık bununla bakalım.
Ayrıca bizim için de iyi oldu Defne'nin evdeki dağınıklıklarını ona yığıp taşıyorum odadan odaya. 


Acaba Kendi Eşyalarını Taşır Mı?




Bu valiz Tchibodan. Bu ara en büyük sorunumuz özellikle günü birlik bir yerlere gittiğimizde Defne'nin boya kalemlerini, defterlerini okuma kitaplarını, biberonu, matarası, bezi, yedek kıyafeti falan filan dediğimiz şeylerin onun küçücük çantasına sığmıyor olmasıydı. 

Eskiden sadece yedek kıyafet ve tek bir oyuncak yeterken yaşı ilerledikçe oyalamak için daha fazla şey taşımak zorunda kalmaya başladım.

Eğer telefon veriyorsanız bu taşıdığım şeylere ihtiyacınız yoktur ama eğer telefon vermek istemiyorsanız onsuz da çocukları oyalamanın bir sürü yolu var. Bir süre oturmasını istiyorsanız boya kalemleri ve boş kağıtlar ya da oyun hamurları, kitaplar. Eğer hareket edebileceği bir yerdeyseniz zaten bırakın hareket etsin. Bu yaş grubunu oturtup oyalamaktansa salıp enerjisini atmasını izlemek  daha kolay. Eve gidince de daha rahat uyuyorlar :)

Bunu Sormayan Anne Çok Az




Bu piyanonun bu kadar ilgi çektiğini bilmiyordum. İnstagramda paylaştığımdan beri soran sorana. 

Defne şu an için kendisine ilgili. Bu ilgi ne kadar sürer hiç bilmiyorum. Müzik eğitimine başlama amacıyla kullanılır mı, kesinlikle hayır. Ama bir müzik aletini tanıma ya da bir yerde (bu yer poposunun üstü oluyor) 10 snden fazla oturmayı teşvik edelim diyorsanız eh!

Mesela Defne mikrofonunu söküp dans ederek odada dönüyor otomatik müzik tuşuna bastıktan sonra.

Bana sorulan sorulardan biri de "Çok pahalı, değer mi?" 

Valla ben Defne'ye sulu boya kabı ve sulu boya aldım, Emre'de oyun hamuru aldı. Defne'nin bizim aldıklarımıza gösterdiği sevinç ile piyanoya gösterdiği sevinç arasında hiç fark yoktu.

Her paketi açarken dönüp paketi verene bakıp açılmış kocaman gözleri ve neşeli ses tonuyla "Bu benim mi?" diye sorması da herkesin kendisini en özel hediyeyi aldığına ikna etti :)


Bunların haricinde oyuncak bebekler, arabalar, mutfak eşyaları, mutfaklar bu dönem çocukları için hem faydalı hem de keyif alıyorlar oyun oynarken. En çok keyif aldıkları şeyi söyleyeyim mi? Bizim de onlarla oturup oynamamız. Bunu 5 milyon kez daha söyleyeceğim. Defne'ye ne söylersek söyleyelim öğretemiyor muyuz? Onunla oyun oynarken farkında olmadan öğrettiğimiz şeylere inanamıyorum.

Bu arada eğer çocuğunuz kreşe gidiyorsa sulu boya ve oyun hamuru alıp kafayı yemeseniz de olur. Zaten kreşte yapıyor o etkinlikleri evde her yeri sulu boya yapmaya ne gerek vardı şu an gerçekten sorguluyorum :)

Bir de son ekleme bundan bir sene önce kitap almayın gibi saçma sapan bir cümle kurmuştum. Pişmanım. Çok pişmanım. Kitap alın. Bol bol kitap alın çünkü alınacak kitaplar hiç bitmiyor. Ve kitap asla fazla gelmiyor. Bazı akşamlar hiç okumadan uyuyoruz ama bazı akşamlar 3 kitap birden okuyoruz. Bol bol kitap alabilirsiniz. Kitaplar da ucuz değil çünkü bir de bir kere alınca bitmediği ve hep ihtiyaç duyulduğu için ne kadar çok kitap okadar iyi.

Hediye alınacak kişi eğer yakınınızsa istediğiniz bir şey var mı bak bu kadar bütçe ayırdık demek bile işe yarayabilir buarada. 

Ya da gerçekten ihtiyaçları olan bir şey varsa ve bütçeyi zorluyorsa birleşip almak da olabilir.

Ben annemlere hiç oyuncak almayın her şeyi küçüldü kıyafet alın demiştim. 
Bunlar da ekstradan geldi :)  Umarım işinize yarar liste.

Özellikle evrene mesaj vermek istiyorsanız paylaş butonuna basmayı unutmayın :)

Diğer önerilerimi görmek isterseniz buraya tık tık  ya da kitap önerilerini okumak isterseniz tık tık :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar