Firinda semizotlu omlet


edde's mutfakta


Taşındık...

Mutfak falan yerleşti ama ben de bittim bu arada.

Bir bebek, bir patili sadece yeni ev değil, bir de yeni şehir...

Geldiğimiz gün cuma olduğu ve 3 gün tatil olacağı için daha önceden doğalgaz randevusu almistik. Fakat adamlar gelip baktı, ocağa giden boru eskiymiş. Bir tesisatçı çağırın sonra tekrar randevu alın dedi gitti.
Neyseki burası istanbul değil. Randevu aldın mı hemen geliyorlar ama araya 3 günlük tatil girdi. Tabii ki daha azını hiç ummamıştık zaten

Kahvaltıya buradaki arkadaşlarımıza gidiyoruz, diğer öğünler dışardan geliyor falan idare ettik. Bu sefer sabah erken çıkıyoruz, geç geliyoruz zaman kaybetmiş oluyoruz. Bir an önce de evi yerleştirmek lazım, yaşanır bir hale gelmesi için, cocuklarla cok zor diger turlu. Aklıma bizim fırının elektrikli olduğu geldi neyseki ( 1 bebek ve 1 köpekle insanın başı dönüyor. Ne olmuş unuttuysam! Çok zamandır kullanmıyordum hem, Hih!)

Defne'nin kahvatısı için fırında bir şey denemeye karar verdim

Evde yumurta vardı semizotu ve domates, daha önce ocakta denediğimi bir de fırında deneyeyim dedim

Toprak kaselerin içine semizotu yapraklarını ve doğranmış domates, üzerine de biraz zeytinyağ döktüm. Kaselerin üzerini alüminyum folyo ile kapattım ve 5 dakika ısıttığım fırına koydum. Yumurtayı çırpıp 5 dakika sonra da kaselere onu döküp tekrar alüminyum folyo ile kapattım. 10 dakika sonra alüminyum folyoyu açıp tekrar fırını kapattım ki üstü azıcık kızarsın. Toplamda 20 dakikada falan pişiyor.
edde's mutfakta


Saate bakmayı unutmusum :)
Defne ac kurtlar gibi çığlık çığlığa uluyordu o sırada.

Defne bu pişene kadar geçen zamanda okadar cok araştırmalık yemiş ki tıkanmış yiyemedi ama ben hem onun tabağını hem kendi tabağımı sildim süpürdüm.

Aynısının bir de peynirli ve biberlisini yaptım o da muhteşem oldu.

Buarada bu tarz tarifler bakarken sinir oldum yine. Zaten doğalgaz açılmamış evde yemek yapmak için fikir arıyorum. Yazıyorum fırında enginar diye her şeyi önden ocakta pişirmişler.
Niye arkadaşım niye fırına koyduğumuz her malzemeyi önceden ocakta soteliyoruz? Her şeyi ocakta yapacaksak niye fırını açıyoruz?Açmayalım! Yapmayın lütfen, harcadığınız yağa yazık, önce kızartıp sonra fırına atmayın. Bizim işyerinin yemekleri de böyleydi. Guvecte yemek diye çıkartırlardı her şey önceden yağa atılıp kızartılmış öyle konmuş fırına yağ içinde yüzüyor. Alüminyum folyo kullanın, fırın torbası kullanın illa zamanı kısaltmak istiyorsanız ama yağa bulamayın yemekleri lütfen :)








Popüler Yayınlar