Kendin Yap 1 Yaş Doğumgünü Hazırlığı

Merhaba,

1 yaş doğum günlerinde çocuklar çoğunlukla çok bir şey anlamıyorlar. Uyku düzenleri bozulunca, bir de o kadar insan kalabalığı, huysuzlanabiliyorlar. Biz hem Defne kendi ortamında olsun rahat rahat dolansın, hem de uykusu geldiğinde uyusun (ve tabii ki bütçe de var) diye bu sene evde yapmayı tercih ettik.


Anne Baba daha az yorulsun derseniz dışarıda yapılan doğum günleri daha rahat gibi gözüküyor ama tabii ki onda da harcanan paraları kazanmak için çalışılan saatleri düşününce... Neyse girmeyeceğim yine bu konuya :)


Biz sonuç olarak birkaç hazırlık dışında her şeyi evde yapma kararı aldık ve sonucunda da herkes mutlu olunca ben de tatlı tatlı yaptıklarımızı paylaşmak istedim.




1 Yaş Doğum Günü Parti Masası


Dekorasyon


Bu bölüm en korktuğum kısmıydı o kadar çok fikir vardı ve hepsini birden yapmak istiyordum ki parça parça yaptığım şeyler bir bütün haline geldiğinde bir şeye benzemeyecek diye ödüm koptu



Defne ve Köpekçik 






Tamamen Emre'nin yaratıcılığı ve el becerisi. Ben sadece düz  "D" harfi ve "1" rakamına razıydım ama o, eline aldığı her iş gibi kendinden bir şeyler kattı. 10 dk uğraşsın diye düşünürken 3 saatte yaptı ve ortaya bu 2 muhteşem parça çıktı 




Alt malzeme strafor. 2 cm kalınlığındaki Strafora önce şekli ters olarak çizdik ve daha sonra bir maket bıçağıyla keserek şekli ortaya çıkardı Emre. Üstte gördüğünüz malzeme simli eva kağıdı. Yine kesilen straforlari üzerine koyup çizdik ve kestik silikon tabancasiyla (straforu eritiyor hızlı davranmak gerek) üzerine yapıştırdık.


Strafor ve Eva Kağıdından Doğum Günü Dekorasyonu



Stark'in silueti şeklindeki "1" yapılanların arasında en orjinaliydi. Biz her hangi bir şablon kullanmadık ama eğer derseniz ki bu köpekçiği çizemeyiz internetten istediğiniz bir görseli çıktı alıp straforun üzerine çizip kesebilirsiniz. 

1 yas tahtaları 



6
Doğum Panosu Evde Nasıl Yapılır? & 1 Yaş Panosu Evde Nasıl Yapılır?



En soldakini 2015 yılında Defne'nin gelişini duyurmak için hazırlamıştık.

Ben yine tahtayı hazırlamıştım Emre'de hayalimdeki tasarımı bize özgün bir hale getirip tebeşirle çizmişti. 1 yaşı içinde benzer bir şey yaptık

Bu tahtaların hazırını artık her yerde bulabilirsiniz ama adı üstünde bu bir kendin yap (DIY) doğum günü hazırlığıydı. Tahtalarda bizim elimizden çıkmalıydı.


Ortadaki tabloda Defne'nin doğum günü bilgileri ve 1 yas bilgileri var bunun yanı sıra 3 aylık periyotlarla Defne'nin yapabildiklerini de yazdı Emre (kaliteci dokunuşuymuş o 3 aylık periyotlar)

İşte ilk 3 ay Ellerini keşfetti Stark'ı gördü Ayaklarını keşfetti

2. 3 ay döndü yüzdü falan filan diye gidiyor en ana başlıkları aldık
Çişini yaptı kakası katı gıda kakasına dönüştü falan yok :)

Kaka çok önemli 1 yaş altı bebeği olan ebeveynler bilir sonraki dönemlerde o kadar yeni şey oluyor ki unutuluyor herhalde 4 yaşında bebeği olup kaka rengi muhabbeti yapan birini henüz görmedim :)


En son tahtada da Defne'nin kelimeleri en sevdiği yiyecek kankası ve oyuncakları var

Püskül





Defne'nin mama sandalyesinde takılı olan püskülleri hiç anlatmak istemiyorum. Malzemem oldukça yetersizdi ve çok da istediğim gibi olmadı ama fotoğraflara baktığımda o kadar da kötü gözükmedi gözüme
Siz ne dersiniz?

Bunları yapmak için en ucuzundan istediğiniz renk kullan at masa örtüsü, maket bıçağı, cetvel, para bantı, masa örtülerinin renkleriyle uyumlu kurdele (mama sandalyesine baglayacaksiniz ona göre 😊) bir de çizilse de sorun etmeyeceğiniz bir şey tahta olur tepsi olur masa olur siz bilirsiniz


Ben anlatamayacağım ama sanırım


DIY tassel garland yazarsanız yapılışı youtubeda çıkıyor karşınıza


Perde


Fonda duranlar kurdele... evde olan ve dışarıdan aldığım uyumlu kurdeleleri silikon tabancası yardımıyla daha önceden evde olan kalınca bir halat ip vardı tozpembe renginde onun üzerine yapıştırdık








Yelpaze ve Balon Ponponlar




Bu yelpazelerin de yapılışı çok kolay fakat uğraştırıyor


50*70 Bir kartonu 35*50 2 parça olacak şekilde kesip akordeon gibi katlıyoruz daha sonra bu katladığımız parçaları ikiye kıvırıp diğer parçayla birleştirip açıyoruz.


Balon Ponponları satın aldık. Eğer evde yapmak daha uyguna gelecek olsaydı onu da evde yapacaktık ama Kadıköy'de bir dükkanda tesadüfen çok ucuza bulduk bunları o nedenle almak daha mantıklı oldu


Pasta - Kap Kek - Kurabiye

Ve Tanrı annelerin her işe yetişemeyeceğini anladı sonra Anneanne ve teyzeleri yarattı :)

Kardeşimin yoğun bir iş temposu var. Bazen haftaiçi her gün 8lerde 9 larda eve giriyor ya da evde gece 10 lara 12 lere kadar çalışıyor. Bütün bunlara rağmen yeğeni için istediği pastaya ve kurabiyelere aldığı en düşük fiyat 500-600 liralarda olunca ben yapacağım bunu dedi.

Sonuç ta taaa




Pasta çilekli ve beyaz kremalıydı. Üstü şeker hamuru.

Kurabiyeler deseniz hiç söz etmeye gerek yok 

Tek sorun kap keklerin başına gelenler. Kap kekleri pişirmiş ama bir türlü gece 2 de uğraştığı için kremasını tutturamamış çikolata sosun 2 defa altı tutmuş bir daha yapmış en sonunda pes etmiş bence onlar da inanılmaz lezzetliydi bırak üzerinde sosu da olmasın artık dedim :)



Onlar da burada tek fotoğrafını çekmeyi unutmuşuz aceleden

Bu arada bu tacları da kuzenim kesti yine eva kağıttan ikramların üzerinde hoş bir detay oldu 



Mamalar

Gelelim tuzlu ikramlara Buğday Salatası ve Patates Salatasını evde yaptık
Buğday Salatasının tarifini daha sonra ekleyeceğim bloga çalışan anneler için inanılmaz pratik ve lezzetli bir ikram
Eve gelen misafirlerden özel sipariş aldığım zamanlar bile oluyor :)
Her sofraya da yakışıyor 

Misket Köfteler anneannemin elinden üzerine tanımam

Börekler çok güvendiğim Boşnak Börekçisi var Tuzla'da ona doğum günü için sipariş verildi oradan geldi

Yaprak Sarma Denizli'de kadınların yardım amaçlı kurduğu bir dernek var oldukça temiz ve titizler kermeslerinde üretimlerini satışa sunuyorlar hem tatlısı hem tuzlusu çok güzel.

Oradan gelen arkadaşıma sipariş verdim getirdi muhteşemdi

Tamam ekonomik ve evde yap olsun dedik ama her şeye de yetişemeyiz değil mi? :)


Hepsi bu kadar


Buarada doğumgünü yapacak olan bir arkadaşıma söz vermiştim yazıyı yetiştireceğim diye ama beceremedim


Umarım işinize yarar


Sevgiler


eDde's






Popüler Yayınlar