Kendin Yap Cake Smash Fotoğraf Çekimi




Son 2 ayda o kadar çok şey olup bittiki zaman kavramım tamamen yok oldu sanırım.
Özellikle son 1 ay sanki 1 yıl gibi geliyor.

Kardeşim trafik kazası geçirdi onun üzerine işten ayrıldım.

Güya Defne'nin doğum gününden bir kaç gün sonra en geç bu cake smash olayını yapacaktım ve hatta tek derdim buydu ama oraya da başka dramatik olaylar sıkıştı. Son bir kaç ay gerçekten evren bana bir tür mesaj veriyor. Bu kadar kötü olay üst üste herhangi bir sebep olmadan yaşanamaz ya hadi neyse

Gelelim biz konumuza,

Son yılların 1 yaş trendi olan cake smash fotoğrafları


Google çeviriye göre "Cake Smash"de yer alan Smash; vurmak, parçalamak, ezmek, paramparça olmak, çarpmak, mahvolmak anlamlarına geliyor ki emin olun bu kelimenin hakkı bu aktivitede sonuna kadar veriliyor

Normalde pasta diyince böyle eliyle pastaya dalıp afiyetle yiyen bir çocuk hayal ediyorsunuz değil mi? 1 yaş bebelerine bu bilgi verilmemiş sanırım



Instagramda fotoğraflarını paylaştığım ve yukarıda da gördüğünüz tişörtü Emre hazırladı.
Ben düz çizgi konusunda bile çok kötüyüm.



Önce E-bebekten aldığım düz bodynin üstüne boyayla yazmaya karar vermiştim (tabii ki şablon kullanacaktım). Sonra hobi malzemelerini ortaya döktüğümde anneannemin eski dükkanından kalma vintage düğmeler aklıma geldi. Onları da kurcalarken bu mor ve turuncu olan düğmelere resmen içim ısındı. Sonra bunlara uygun tül almaya ve tütü yapmaya karar verdik.

Emre oturdu bir beyaz kağıda düğmelerle "1" yazdı dönüp bana baktı, dikecekmişim onları.
"Daha neler artık ıncık cıncık o kadar şey dikilir mi?" demedim tabii ki :)

Onun yerine, dikerse içerideki ip parçaları Defne'nin cildini tahriş edebilirdi-ki yalan değil- neyse en iyisi dedim silikon tabancası ile yapıştıralım ama ben yapıştıramam. Vallahi oturdu tek tek yapıştırdı onları kızı için :) E benim içinde tabii... Deli deli istiyorum diye gidip palet bulup kahve masası yapmışlığı var.

Neyse bu mükemmel mor ve turuncu enerjisine uygun tütü tüllerini de ertesi gün teyzesi buldu geldi. Bize de dikiş yapmadan tütü yapmak kaldı. Basit bir düğüm atmak yeterli oluyor bel lastiğinin üstüne.



Ve sonra ne oldu biliyor musunuz? Defne onun için özenle hazırlamış olduğumuz tütüyü giymedi. Tül onu rahatsız etti sanırım dolayısıyla tacını da takmadı.



Sadece babasının yapmış olduğu bodyle geçti kamera karşısına şekercim.



Pastaya elini değdirdiğinde ikinci dehşetini yaşadı. Suratında tam olarak "bu ne be? bunu ağzıma süreceğimi düşünmüyorsunuz değil mi?" bakışı vardı ki gerçekten anlam veremedim.


"Pasta o pasta! Senin için uğraştım ben sabah beri Yok balla tatlandır, yok hindistan cevizi şekeri al, yok kakao yerine keçiboynuzu unu kullan. Renk için renklendirici yerine buzluktaki meyveleri kullan sağlıklı olsun diye. O pankekler bir de pofuduk olsun diye uğraştım" diyemiyorsunuz tabi anlamıyor


Sonra pankekleri ellemeye başladı. Böyle uzaktan uzaktan. Yemek bir yana tadına bile bakmadı. Sadece elledi mıncıkladı, sonra böldü, bir daha tabağa koydu, bir daha mıncıkladı. Saçı başı her yeri pasta oldu. O üzerine yapmış olduğum krema aktı. Defne'nin her yerine bulaştı. Ayaklarının altı krema oldu, kaydı, kaydıkça daha çok sinir yaptı :)
Pastanın kendisini de sonunda Stark'a mama yapmaya karar verdi.
Stark bu gidişle obez olacak  :/

Olsun oğlum hakkımı teslim etti hiç değilse o ona yaptığım papyonu hiç sesini çıkarmadan taktı poz verdi pastasını da yedi sonunda bana da züğürt tesellisi oldu.

Dekor olarak da Defne'nin taaaa 2 ay önceki doğum gününden kalmış içi geçmiş balonları ve yine doğumgününde eva kağıdı ve strafordan yaptığımız Stark görüntüsündeki 1 ve Defne yazısı. Fonda da Defne doğmadan önce boyadığımız masal ağaçlı duvarımız

Ve tabii ki konuk oyuncumuz Stark :)

Şimdi gelelim bu trendin uygulamasına;

Şart mıdır? Hayır! 

Tıpkı 1 yaş doğum günü kutlaması gibi bu da biz ebeveynler daha çok EKONOMİYE CAN VERelim diye yapılmış bir şey.

İşin bir de pasta tarafı var. Ben Defne'ye henüz hiç şeker vermedim, verilmesine izin de vermiyorum.
"Yaa sen şimdi yasakla istediğin kadar, 2 gün sonra nasıl engel olacaksın hem canı çeker" diyenlere de gayet gözlerimi belertip (bizimkiler o bakışıma öyle diyor) "birincisi canı falan çekmez ikincisi de ne kadar korursam kardır biz zehirleniyoruz nasılsa o bir gün deneyecek diye çocuğa alkol sigara da verelim isterseniz" diyip konuyu kapatıyorum. Bazı cesaretliler konuyu devam ettirmeye kalktığında da belertme bakışı Fredi Krugıra dönüyor zaten.
Dolayısıyla koy şekeri çırp yumurtayla falan gibi basit bir tarifle geçiştiremedim. İnternetten de istediğim kadar sağlıklı bir tarif bulamayınca kendim bir tarif yaratmak zorunda kaldım. Fena da olmadı içimdeki Fredi de sakin kalabildi.

Ben bu işi kendi evimde kendi imkanlarımla yaptım.

Bu işi stüdyoda yapmış olsaydım hayatımda ne değişirdi daha mı iyi olurdu daha mı kötü olurdu? 

Sadece evim daha az pislenirdi ama bu benim umurumda değil.
Bir de tabii ben henüz bir profesyonel kadar iyi değilim fotoğraf konusunda.
Elimde onların ışıkları yok, makineleri yok ve onlardaki photoshop programları ya da bilgisi de yok. Tabii ki fotoğraf kalitesi baya fark ederdi ama o zaman kendi emeğim olmazdı.
Ayrıca da bu yazıya bir malzemem de olmazdı. Ne anlatacaktım size "ay şu stüdyoya gittik Defne'yi şöyle giydirdiler böyle şopladılar falan".

Onu izlerken yaşadığım keyif aynı olurdu ama evde o kadar batmış olan çocuğu anında soyup küvete atmış olmanın verdiği büyük çaplı rahatlık bir stüdyoda olmazdı.


Neyi farklı yapardım? 

Eğer imkanım olsaydı Emre'nin de evde olduğu bir zamanda yapmayı tercih ederdim. Teyzem ve anneannem vardı ama Emre daha rahat idare ediyor Stark ve Defne'yi. Ben de daha rahat fotoğraf konusuna odaklanıyorum.

Bu da size son tavsiyem

Eğer çok titiz bir kişilikseniz bu etkinlik evinizin hayal ettiğinizden çok daha fazla dağılacağından emin olarak bu işe girişin ya da başlamadan vazgeçin :) Mesela duvarlardan böğürtlen lekesini çıkaramadım. Neyse ev bir haftaya badana olacak zaten. Olmasaydı da sorun olmazdı.

İşte böylece bir Kendin Yap fotoğraf çekimini daha tamamlamış olduk.

Denemek isteyip de cesaret edemediğiniz bir şey varsa biz evde deneyebiliriz.

Ya da aklınızda bir fikir var, fakat nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız yazın bir düşünelim.hangi malzemelerle yapabileceğinizi.

Hepinize sevgilerimizi yolluyoruuzz






Popüler Yayınlar