Cadılar Bayramı Temalı Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Merhaba,


Bizim bitirim ikili ile bir fotoğraf çekimi yapmaya karar verdik. Hazır da Cadılar Bayramı yaklaşıyorken biraz eğlenelim dedik.




Cadılar Bayramı'nın cadılarla pek de ilgisi olmadığını biliyor muydunuz?

Wikipedia'da yazana göre:
<<Cadılar Bayramı'nın kökeni antik Britanya'da pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivali'dir. Keltler 1 Kasım'ı yazın bitişi, kışın başlangıcı kabul ediyorlardı. Samhain kelimesinin kökeni Eski İrlandaca sam (yaz) ve fuin (son) sözcüklerine dayanır.[4] Bu tarihte sürüler yaylalardan dönüyor, toprak ağaları ile arazi kira sözleşmeleri yenileniyordu. Bu günde ayrıca ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanılıyordu. Tepelerin üzerinde, evlerdeki ocakları tutuşturmak ve aynı zamanda kötü ruhları uzak tutmak için büyük ateşler yakılıyordu. İnsanlar, ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhlara tanınmamak için maskeler takıyor, kostümler giyiyorlardı. Bu gelenekler nedeniyle Samhain festivali zamanla cadılar, goblinler, periler ve iblislerle özdeşleşti.
Yaz sonu Keltlerde aynı zamanda evliliklerin gerçekleştiği, ölülerin kutsandığı ilahî bir dönemdi. Romalılar 1. yüzyılda Kelt topraklarını fethettiklerinde, kendi ölüm festivalleri Feralia ve hasat festivalleri Pomona'yı Samhain ile birleştirdiler.
7. yüzyılda Papa IV. Boniface 13 Mayıs'ta kutlanan Azizler Günü'nü -muhtemelen pagan festivalinin yerini alması için- 1 Kasım'a taşıdı. Azizler Günü'nün arifesi (31 Ekim) kutsal kabul edildi ve Batılı dillerdeki Halloween (holy evening/kutsal akşam) adı buradan geldi. Ortaçağın sonlarında seküler kutlamalar ile Hıristiyan bayramı kaynaştı. Avrupa'daki Reform hareketleri esnasında, özellikle Protestan Hıristiyanlar arasında, Cadılar Bayramı kutlamaları neredeyse son buldu; Britanya'da ise seküler bir bayram olarak kutlanmaya devam etti.
Amerika'ya yerleşen ilk kolonilerde -pek çok bayram gibi- Cadılar Bayramı da yasaklandı.Bununla birlikte 1800'lü yıllarda, Cadılar Bayramı'ndan öğeler taşıyan bir hasat bayramı kutlanmaya başlandı. 19. yüzyılda başta İrlandalılar olmak üzere Britanya'dan Amerika'ya göçen çok sayıdaki göçmen Cadılar Bayramı kostümlerini beraberlerinde getirdiler ve Cadılar bayramı ABD'deki başlıca çocuk bayramlarından biri haline geldi>>

Bu konuyla ilgili bilgilendirmemizi de yaptığımıza göre malzemelerimize geçebiliriz.

1 adet Bebek
1 adet Köpek
1 adet Siz fotoğrafı çekmeye uğraşırken onların birbirini rahatsız etmesini engelleyecek Sabırlı Baba
1 Adet cep telefonu



Geri kalanı önemsiz bu 4une sahipseniz her çektiğiniz komedi garantili oluyor zaten 😂😂

Neyse ben bu iki bebeği bu yıl bir masal kahramanı yaptım

Çok anlatmaya gerek yok tatatataaaa. ..



Kırmızı başlıklı kız ve Büyük Anne Goldenımız karşınızda

Kostümleri hazırlarken hiçbir şeyi satın almadan sadece evde var olan şeyleri kullandım


Hiç kullanmadığımız bir bornoz
Eski bir bere
Bir yastık kılıfı
Tatlı kutusunun kırmızı kurdelesi
Bir penye kırmızı üst
Bir kırmızı elbise
Evde hali hazırda olan bir sepet

Ve işte sonuç 🤗🤗




Bazen kimin kimi yiyeceği belli olmasa da...











Bizim çocuklar hikayeyi canlandıracak kadar poz vermeyi başardılar bence.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgiler
EDDe'S

Popüler Yayınlar